Home | Contact | Sport & HobbyTuinieren

Een hobby voor groene vingers
Een hobby in de buiten lucht. Even de tijd vergeten bij alle klusjes in de tuin. En daarna .... heerlijk in de luie tuinstoel genieten van de mooie tuin.

Tuin
Het inrichten van de tuin
Wat wil ik met mijn tuin? Hoe ga ik de tuin daarop inrichten? Kies voor een tuin die past bij uw wensen.

Tuin inrichten
Het onderhouden van een tuin
Een tuin brengt onderhoud met zich mee. Hoeveel dat is hangt af van de inrichting. Het werken in de tuin geeft zoveel voldoening en ontspanning dat het heerlijk is om naar buiten te gaan voor ...

Tuin onderhoud
Maak schoonmaak klussen eenvoudiger ...
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan en ook sneller? Zo wordt het reinigen in de tuin nog een leuk klusje om te doen.

Reiniging tuin
Verschillende soorten bodem voor een tuin
Een juiste bodemsoort in de tuin bepaald de beplanting. Wat zijn de eigenschappen van de bodemsoort? Wat is de invloed op de beplanting?

Bodemsoort tuin
Variatie in de tuin met 1 jarige planten
Elk jaar variŽren met kleur of soort van beplanting. Dat kan met 1 jarige planten. Leuk om zelf op te kweken, uit te zetten in de tuin en dan te genieten van een mooi bloemenperk.

1 jarige beplanting
Een mooi gazon in de tuin
Welk soort gazon kiest u? Wat is het onderhoud aan een gazon? Het voeden en besproeien van een gazon. Na gedane arbeid lekker even liggen in het ...

Gras
Snoeien doet groeien
Snoeien is heel belangrijk en zal beplanting ten goede komen. Maar doe het wel goed en in het juiste seizoen. Goed gereedschap is het halve werk bij het ...

Snoeien
Water in de tuin is altijd leuk
Een vijver in de tuin brengt leven met zich mee. Elke dag is weer anders in en rondom een vijver. Hoe wordt het water zo mooi helder? Welke vijver materialen heb ik nodig?

Tuin vijver
Houd uw tuin gezond
Een tuin met beplanting is zeer verleidelijk voor ziekten en plagen. Ongedierte in de tuin is altijd een ware plaag voor de mooiste bloemen en planten. Wat kan ik er tegen doen?

Ziekte en plagen