Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Skateboard schoenenWaarom SB schoenen?


Skateboarden is een van de sporten waarbij schoenen eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de hele sport is. Een schoen zegt wat over jezelf, je loopt ermee, en je wilt er goed uitzien, dus koop je een paar mooie schoenen. Vroeger waren Vans de enige skateboardschoenen op de markt. Nu hebben zelfs Nike en Adidas een speciale skateboardlijn. Nike SB schoenen zijn razend populair onder een bepaalde doelgroep, de Adidas schoenen gaan minder, vooral door het grote model. Mensen willen niet meer de old-skool brede en grote skateschoen, Nike SB is wat minder breed en dus aantrekkelijker om te dragen. Bovendien vinden veel mensen een iets smallere schoen beter skateboarden.

Goede skateboard schoenen herken je aan?


Skateboard schoenen zijn laag. De schoen heeft een platte, rubberen zool. De platte, rubberen zool van de skateboard schoen geeft goede grip en zorgt er zo voor dat je minder snel valt.
Omdat je bij het skaten veel contact met het deck van de skateboard hebt slijt de neus van de schoen erg hard. Om dit te voorkomen kan je het beste de schoen een laag van kunsthars geven. (epoxylaag)

Verschil met een gewone sportschoen


Het grote verschil tussen skateboard schoenen en 'normale' schoenen is toch de dikte van de zool, materiaal van de zool en de stof van de schoenen aan de buitenkant. Veel skateboard schoenen hebben padding's. Een padding is een ophoging in de schoen zelf, dit is om de harde klappen op te vangen die je krijgt als je van iets hoogs afspringt met het skateboarden.

De zijkant van de skateboardschoen moet samen met de zool het sterkste zijn. De basistrick van het skateboarden is de ollie, waarbij je altijd de voet waarmee je voor staat over de grip van het skateboard schuift. Hierdoor slijten schoenen extreem snel. Een goede schoen is belangrijk voor steun. Skateboarden is een extreme sport. Probeer jezelf goed te verzorgen door schoenen te kopen die een goede steun geven. Niet alleen om beter te skateboarden maar ook als blessure preventie.

Populaire schoen


Er zijn veel merken skateboardschoenen, vooral Nike SB (SkateBoarding) is nu erg populair onder de skateboarders. Dit omdat deze schoen in een ontelbaar aantal kleuren en modellen op de markt is gekomen. Nike is ook buiten het skateboarden een populair sportschoenen merk.Revert