Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

SkateboardenInformatie over skateboardenTegenwoordig gaat skateboarden veelal op met graffiti, kunst en muziek. De muziek die skateboarders luisteren is vaak aparte muziek die niet zomaar iedereen luistert. Veel mensen denken dat skateboarden gerelateerd is aan het luisteren naar Hardrock- of Punkmuziek, dat is niet helemaal waar. Er zijn nog steeds veel verschillende culturen binnen het skateboarden, ook is er een cultuur waar die rock- en punkmuziek terugkomt. Een skateboardmagazine wat erg samenhangt met Punk en Rock is Trasher Magazine. Een ander magazine, Transworld Skateboarding is een magazine wat meer de artistieke, maar vooral ook de vrije kant van het skateboarden presenteert.

Skateboarden wordt de laatste tijd groter als dat het ooit was. In Amerika zijn er al meer skateboarders dan basketballers, terwijl basketbal als sport in Amerika enorm groot is. Toch wordt de sport negatief beinvloed, steeds meer mensen die eigenlijk niet zouden moeten skateboarden gaan het toch doen. Vaak is een ruzie in het locale skatepark of op een drukbezochte spot het gevolg van verschillende culturen binnen het skateboarden. Gothic-skaters, Hip-Hop skaters, Punk skaters, noem het maar op. Skateboarden is individueel, en iedereen kan eraan beginnen.

SchoenmerkenOok de merken zijn uit te kiezen. Wat voor schoenen wil je? Kies het zelf maar. Nike SB, Reebok DGK, twee merken die meer naar de Hip-Hop kant van het skateboarden neigen dan naar de Punk of Gothic kant. Andere schoenen als Adio's of Globe's zijn erg bekend bij de Rock kant van het skateboarden. Vans, de eerste skateschoenen worden nu ook door niet-skateboarders gedragen.

RevertVrije sportSkateboarden is een vrije sport. Heb je een keer geen zin om te gaan skateboarden, dan is er niemand die zegt dat je moet gaan. Heb je zin om in het skatepark te zijn voor de gezelligheid, dan kan je daar gewoon rustig zitten en genieten van het weer. Zelfs als je niet goed kan skateboarden, en je wilt een keer meedoen aan een wedstrijd, dan ben je vrij om je in te schrijven.Verschillende merken skateboards:*Blind Skateboards
*Girl Skateboards
*Zero Skateboards
*Baker Skateboards
*Element Skateboards
*Darkstar Skateboards
*Foundation Skateboards
*Almost Skateboards
*Birdhouse Skateboards
*Shorty's Skateboards
*Mystery Skateboards
*DGK Skateboards
*ATM Skateboards
*Think Skateboards
*Chocolate Skateboards