Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Skateboarden aanlerenHet leren skateboardenDe basis van het skateboarden is het rondrijden. Het maakt niet uit of je een eenvoudig en licht of professioneel skateboard hebt. Zorg eerst dat je vertrouwd raakt op het skateboard zelf. Zo moet je natuurlijk eerst weten met welk been je voor staat. Als je met je linkerbeen voor staat ben je regular, sta je met je rechterbeen voor, dan ben je goofy.

Als je eenmaal goed georienteerd bent op het rijden, en je kan goed doorrijden door middel van pushen zonder er van af te vallen, probeer dan bochten te maken. Als je de voorkant optilt en je bovenlichaam draait, draait het skateboard vanzelf mee, zolang je maar de voorkant optilt. Alleen het gewicht er vanaf halen kan ook, dan schuiven de voorste wielen over de grond.

Oefen skateboarden altijd rijdend, als je het stilstaand leert heb je uiteindelijk weer een lange tijd nodig om alles rijdend te leren.

De ollie


Kan je goed rijden? Probeer dan de Ollie. Een Ollie is een sprong met je skateboard, waarbij het skateboard en de skateboarder de lucht in gaan, zonder dat de skateboarder het skateboard aanraakt met de handen. Een Ollie leer je door heel veel te oefenen. De Ollie is de basis van alle tricks die je uiteindelijk kan leren, dus is het belangrijk dat je deze goed leert.

Zoek een geschikt stuk asfalt of grond waar het glad is, zodat je nergens achter blijft hangen. Ga rijden en zet je achterste voet op de tail van het skateboard. Je voorste voet moet ongeveer 5 centimeter voor de achterste schroefjes van de voorste truck staan, of ongeveer iets voor het midden van het skateboard. Als je een goede snelheid hebt, probeer dan eens door je knieen te gaan, en als je springt, zorg je dat je goed hard de achterkant van het skateboard tegen de grond aan duwt. Je zal merken dat het skateboard aan de voorkant omhoog komt, als je nu niet iets met je voorste voet doet zal het skateboard verticaal komen te staan, dat is niet de bedoeling. Schuif nu dus zo hard je kan je voorste voet naar voren. Dit zorgt ervoor dat het skateboard weer horizontaal in de lucht komt, en dus dat als je ergens over heen wilt springen, de achterkant van het skateboard het obstakel niet raakt.Skateboarden | Aanleren | Ollie | Informatie