Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Klasse L1 Dressuur

Informatie over paarden dressuur: Klasse L1Wat is L1 dressuur in de paardensport?Wanneer je in de klasse B genoeg winstpunten hebt gehaald mag je door naar de klasse L1. Het aantal winstpunten dat je minimaal moet halen om door te mogen naar de L1 zijn 10 winstpunten in de B klasse.

Oefeningen op een niveau hogerDe letter L staat voor het woord 'licht'. In de B heb je nu geleerd om de basisonderdelen van de dressuur onder controle te hebben. De klasse L gaat een stapje verder en hier moet je onderdelen laten zien die moeilijker zijn voor zowel ruiter als paard. Onderdelen die in de L1 voorkomen zijn, stap, draf en galop, middenstap, middendraf, middengalop en wijken. De onderdelen komen in vergelijking met de B sneller achter elkaar waardoor je met je paard sneller moet wenden en de figuren moet rijden.

Ook moet je in de L1 laten zien dat je paard kan 'wijken voor je been'. Dit houdt in dat het paard passen opzij doet omdat jij je been tegen zijn lichaam drukt. In de klasse L1 wordt je door de jury strenger beoordeelt dan de B.