Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Dressuur paarden

Informatie over paarden dressuurWat is dressuur?Wanneer er over de sport paardrijden wordt gesproken, spreekt men meestal over de dressuur. Dressuur is de basis van de paardrijsport en wanneer men begint met paardrijden, begint men bijna altijd met de basis dressuur.

Leren dressuurrijdenDressuur is niet alleen het rijden op het paard, maar ook het rijden mét het paard. Bij het leren dressuurrijden leert men over de gangen van het paard en hoe men hier op moet rijden. Een paard heeft drie verschillende gangen. Dit zijn de stap, draf en galop. Er is ook een paardenras, namelijk de IJslander en deze heeft ook nog een vierde gang, deze gang heet tölt en zit tussen galop en draf in. Echter alle andere paardenrassen beschikken hier niet over.

Paardrijden op de manegeWanneer je wilt leren paardrijden leer je dit vaak op de manege. Je kunt ook leren paardrijden op een eigen paard, maar manegepaarden zijn vaker geschikt om op te leren paardrijden omdat ze rustig zijn en gewend zijn aan verschillende personen op hun rug.

DressuurlesDressuurles op de manege wordt gegeven door een gediplomeerd instructeur of insctructrice. Deze kunnen je rustig uitleggen hoe je op de gangen van het paard leert rijden. Maar je leert op de manege niet alleen paardrijden, ook leer je over de verzorging, het poetsen en opzadelen van het paard. Bovendien is het op de manege altijd erg gezellig omdat je ook andere en nieuwe mensen leert kennen.