Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Ziekte bij paarden

Informatie over ziek zijn bij paardenPaarden en ziek zijnNet zoals mensen kunnen paarden ook ziek worden. Een paard kan plotseling een koliek aanval krijgen of niet goed worden. Wanneer je paard ziek wordt is het verstandig om gelijk de dierenarts te raadplegen. Vooral wanneer je denkt dat je paard koliek heeft. De kenmerken van koliek zijn onder andere, zweten, rillen, door de achterbenen zakken, willen gaan liggen en rollen etc.

Ook andere kenmerken als een verminderde eetlust of geen puf of geen zin hebben, kan erop duiden dat je paard zich niet lekker voelt en wellicht ziek is.

Depressief / overwerktOok paarden kunnen een beetje depressief worden. Van langdurig hetzelfde doen, bijvoorbeeld alleen maar dressuurmatig rijden en moeten presteren, kunnen paarden geen zin meer krijgen in hun activiteiten.

Even rust gevenHet kan daarom ook geen kwaad om je paard een keer in de zoveel tijd een paar dagen vrij te geven of om je paard even te longeren, of bijvoorbeeld een sprongetje te laten maken. Je zal zien dat je paard er van opknapt!