Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Staart verzorging

Informatie over het verzorgen van een paarden staartMooie volle paarden staartOm de staart van je paard in goede conditie te houden is het belangrijk om dagelijks de staart uit te pluizen of met een zachte borstel voorzichtig uit te borstelen. Wanneer je een paard hebt met een witte staart, kun je zilvershampoo gebruiken om de staart mee te wassen en heel mooi wit te krijgen.

Soorten paarden shampoo'sEr zijn veel soorten echte paardenshampoo's op de markt die prima zijn om de staart van je paard mee te wassen. Maar ook eigen merk shampoo's of baby shampoo's zijn prima om de staart van je paard goed schoon mee te krijgen. Dit scheelt veel geld want echte paardenshampoo's zijn vaak erg duur. Maar ook hiervoor geldt, kijk naar hoe je paard reageert op de shampoo's en kijk of je paard een gevoelige huid heeft ja of nee.

De meeste baby shampoo's zijn parfum vrij en er zijn ook PH-neutrale shampoo's. Maar wanneer je het niet prettig vindt om je paard (of alleen de staart) met normale shampoo te wassen is er genoeg keuze uit de verschillende paardenshampoo's.