Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Verzorging hoevenGoede hoefconditie van essentieel belangDe hoeven van een paard zijn een van de belangrijkste delen van een paard zijn lichaam. Wanneer een paard iets mankeert aan de hoeven kan het paard vaak niet meer normaal functioneren. Daarom is het belangrijk dat de hoeven van een paard altijd in goede conditie zijn.

Rijden met hoefijzersWanneer je dressuur rijdt en ook vaak wedstrijden, heeft een paard vaak hoefijzers. Vooral wanneer je ook aan springwedstrijden doet. Deze vinden namelijk in de zomer ook wel eens op gras plaats en dan is het belangrijk om kalkoenen in te draaien zodat je paard extra grip heeft en niet uitglijdt op het gras.Hoeven uitkrabbenVoor het schoonmaken van de hoeven bestaan er speciale hoeven krabbers. Hiermee kunnen steentjes en ander vuil verwijdert worden. Een scherp steentje in de hoef is niet prettig voor een paard. De krabber heeft de vorm van een stompe haak om het paard geen pijn te doen bij het uitkrabben van de hoef.

Het schoonmaken van de hoeven van een paard vereist wel enige kennis hoe dat het beste gedaan kan worden voor de eigen veiligheid.

Regelmatig naar de hoefsmitHet is raadzaam om met een paard ongeveer om de 8 tot 10 weken naar de hoefsmit te gaan. Het ene paard moet natuurlijk vaker dan het andere paard. Het paard wordt dan alleen bekapt of het krijgt ook nieuwe hoefijzers.