Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Paardenras HaflingerWat is het paardenras Haflinger?De Haflinger komt van oorsprong uit het plaatsje Hafling in Zuid-Tirol. De paarden konden dankzij hun sterke maar compacte bouw en dikke vacht overleven in de sobere weersomstandigheden van de bergen. Ze werden gebruikt door de mensen om zich door de steile bergpassen te vervoeren. Dankzij hun enorme uithoudingsvermogen en hun bereidheid om te werken waren deze paarden uitermate geschikt voor waar ze toen voor gebruikt werden. De elegante en sierlijke uitstraling van de Haflinger komt doordat er vroeger Arabisch bloed doorheen gefokt is.

Haflingers hebben dan ook vaak een sprekend hoofd en ogen en sommige mensen noemen het dan ook echte 'sprookjespaarden'. Dit komt door hun kenmerkende witte lange manen en hun voskleurige vacht.

Tegenwoordig gebruik van de Haflinger?Haflingers hebben zich bewezen zeer veelzijdig te zijn. Niet alleen voor de kar met mennen doen ze het erg goed, ook in het springen en de dressuur houden ze de grote paarden bij.

GefoktDe Haflingers die tegenwoordig gefokt worden, worden steeds meer gefokt op de 'moderne' Haflinger. Het verschil met de oudere types Haflinger is dat de oudere types vaak wat kleiner en grover gebouwd zijn, terwijl de moderne types daarentegen sierlijker en groter zijn.

StokmaatGemiddeld heeft de Haflinger een stokmaat van tussen de 1.40 en 1.45 maar de moderne Haflinger kan zelfs een stokmaat van 1.55 bereiken!