Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Exmoor PonyWat is een Exmoor Pony?De Exmoor pony behoort ook tot een van de oudste paardenrassen ter wereld. Men denkt dat vele paardenrassen van tegenwoordig van de Exmoor afstammen. Dit paardenras is vernoemd naar het gebied Exmoor in Engeland waar deze pony's al duizenden jaren voorkomen. De Exmoor is een heel sober ras dat winterhard is en kan voldoen met weinig voedsel en de strenge winters kan overleven.

Exmoor: voor de kar gespannenDe pony's werden vroeger voor de kar gespannen om zwaar werk te verrichten omdat ze ook erg sterk zijn. Dit ras heeft bijna op het punt van uitsterven gestaan tot er een persoon is begonnen met het ras weer zuiver te fokken. In het wild komt deze pony niet meer voor, maar ze lopen nog wel in Engeland, onder de hoede van de mens, vrij op de vlaktes rond.

De Exmoor tegenwoordigTegenwoordig wordt de Exmoor gebruikt als kinderrijpony. Door het lieve en werkwillige karakter is deze pony zeer geschikt voor kinderen. De schofthoogte van de Exmoor pony is klein, namelijk tussen de 1.16 en de 1.30.