Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Engels VolbloedWat is het Engels Volbloed?Het Engels Volbloed is een paardenras dat afkomstig is uit Engeland. De snelste en beste hengsten werden gefokt met de beste en snelste merries om zo een ras te creeŽren dat bekend stond om haar snelheid. En dat staat dit ras nu nog steeds.

Groot paardenrasHet Engels Volbloed paard is qua lengte een groot paardenras. De stokmaat ligt tussen de 1.50 en 1.70 maar er zijn ook uitzonderingen die zelfs nog groter zijn dan deze maat. Het Engels Volbloed heeft een temperamentvol karakter en is daarom uitermate geschikt voor in de paardensport.

Engels Volbloed tegenwoordigEngels Volbloed paarden ziet men vooral op de renbaan. Maar ook voor andere disciplines van de paardensport is dit ras zeer geschikt. Zo zien we het Engels Volbloed ook in de endurance en in de dressuur. Vaak wordt er Engels Volbloed door andere paardenrassen heen gefokt vanwege het uithoudingsvermogen en het temperament dat deze paarden hebben.

Sommige paarden die Grand Prix lopen hebben volbloed-bloed in zich, dit laat duidelijk zien hoe kwalitatief goed dit ras kan presteren!