Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Camargue paardWat is het Camargue paard?Het Camargue paard dankt zijn naam aan de streek in Frankrijk: de Camargue. De paarden lopen hier in het wild rond in het gebied en zijn een van de weinige paardenrassen nog op aarde die echt in het wild leven.

Oud paardenrasDe Camargue paarden zijn al eeuwen, misschien zelfs wel duizenden jaren oud. Het zijn kleine paarden met een groot uithoudingsvermogen en ze hebben een kort en compact uiterlijk. Camargue paarden worden bruin of zwart geboren en naarmate ze ouder worden veranderen ze in een schimmel, om uiteindelijk helemaal wit te worden.


Gebruik Camargue paard?Officieel worden de Camargue paarden niet echt voor de bekende paardendiscliplines gebruikt. Ze functioneren tegenwoordig vaak als veedrijf paarden of om lange afstanden door gebieden af te leggen, hier zijn ze dankzij hun bouw en hun gigantische uithoudingsvermogen zeer geschikt voor.


Echte thuis van de paardenMaar een echt Camargue paard hoort thuis in het natuurgebied in de Camargue. Daar komen ze soms in stilte even hun neus laten zien aan de touristen die langs deze streek rijden.