Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Paarenras AndalusiŽrWat is een AndalusiŽr?Andalusische paarden zijn een van de echte zuivere paardenrassen ter wereld. De AndalusiŽr vindt zijn oorsprong in Spanje. De AndalusiŽr ook wel PRE (Pura Raza EspaŮola) is een prachtig paard om te zien.

De mooie witte manen, zeer sterke achterhand en sprekende hoofd met als kenmerk de ramsneus, maken het paard zeer geliefd in wereldwijde paardenshows en op de hogere rijscholen.

De AndalusiŽr in hedendaags gebruikIn Nederland zijn er verschillende fokkers die echte PRE AndalusiŽrs fokken. Wanneer een paard dit predikaat heeft weet je dat het een echte raszuivere AndalusiŽr is. AndalusiŽrs hebben een forse en stevige, maar toch elegante uitstraling. Ze zijn erg sterk en vooral de achterhand is goed ontwikkeld. De stokmaat van de AndalusiŽr ligt rond de 1.50 - 1.60. AndalusiŽrs zijn kenmerkend schimmel van kleur maar ze kunnen ook voskleurig met witte manen zijn.

Paardenshow paardDe AndalusiŽr is een sprookjes achtig paard die u wanneer u naar een paardenshow gaat, vast en zeker tegen zult komen.