Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Amerikaanse DraverWat is de Amerikaanse Draver?De Amerikaanse Draver is een paardenras dat zijn oorsprong vindt in Amerika. Het is het snelste ras ter wereld in de draf/rensport. Deze paarden worden gefokt op snelheid. Daarom zijn ze niet al te groot gebouwd, hebben niet te lange voorbenen, een sterke achterhand en sterke schouder en borst.

Verschillende kleurenDe Amerikaanse draver is er in verschillende kleuren variŽrend van schimmel, tot vos, tot bruinkleurig. Op de renwedstrijden worden er vaak duizenden euro's ingezet op de renpaarden en het blijft dan ook een waar spektakel om deze paarden in vol tempo door de baan te zien gaan.

Gangen van de Amerikaanse draverDe Amerikaanse Draver is gefokt op de snelheid van zijn draf. Daarom is de galop van dit ras niet sterk en de stap is ook niet erg ruim. De draf is de gang waar het om gaat, hier zijn de paarden op gefokt en worden ze ook in getraint. Daarom zijn deze paarden niet geschikt voor het springen en voor de dressuur, de galop is daarvoor niet goed ontwikkeld en de paarden zijn hier ook niet op gebouwd.