Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Zendala
Zendala; meditatief tekenenZendala is voortgekomen uit een combinatie van de zentangle-techniek en een mandala. Zentangle is het maken van beelden door herhalende patronen en een mandala is in een cirkel.
Net als bij mandala tekenen is ook zendala tekenen een vorm van meditatief tekenen. Je kunt er je gevoel in kwijt, verhoogt de creativiteit en het werkt rustgevend.

Bijzonder manier van kunstEen Zendala maken is een bijzondere manier van kunst. Als je eraan begint weet je niet wat het resultaat zal zijn. Een Zendala maken is eindeloos cre๋ren en een vertrouwd gevoel krijgen naar de tijdloze basis creativiteit.

Wit / Zwart of Zwart / Wit tekenen?Een Zendala teken je op wit papier en gebruik je zwarte pennen, potloden of gelstiften. Het is ook mooi om het op zwart papier te tekenen. Maak dan gebruik van witte potloden of gelpennen. Het is niet nodig om alles in te tekenen er kunnen ook stukken wit of zwart gelaten worden. Door eenvoudige vormen simpelweg te herhalen zie je de Zendala groeien. De meest verrassende beelden komen hierbij tevoorschijn.
Bij het maken van een Zendala ben je vrij om overal te beginnen waar je wilt.