Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

HockeyschoenenWaarop te letten bij aankoop hockeyschoenen?


Goede hockeyschoenen moeten voldoen aan een aantal punten. Om blessures te voorkomen is het belangrijk hockeyschoenen te dragen die voldoen aan:
    • goede grip
    • goede bescherming
    • goed draagcomfort
    • goede stabiliteit en steun
    • goede schokdemping

Een goede grip van de hockeyschoen


Grip is het profiel onder de schoen. Wat voor soort hockeyschoen er gedragen wordt hangt af van de ondergrond waarop men speelt. Voldoende grip voorkomt uitglijden van de speler.

Goede bescherming hockeyschoen


Goede hockeyschoenen bieden de speler bescherming tegen blessures. Bij contact met een bal, een stick of met de tegenspeler kan vervelende gevolgen hebben als er geen goede beschermende hockeyschoenen gedragen worden. Een goede bescherming van de hockeyschoen is ook erg prettig bij vocht, kou en het soort ondergrond met oneffenheden.

Goed draagcomfort


Het draagcomfort van de hockeyschoen wordt bepaald door de lengte, breedte en het binnenzooltje van de schoen. Welke schoenen er het beste passen hangt af van het soort voeten dat men heeft.
Voor platvoeten zijn hele andere schoenen nodig dan voor holvoeten of voor knikvoeten.
Zorg voor voldoende ruimte rondom de voet in de schoen. Bekijk goed of het losse binnenzooltje voldoet aan de stand van de voet. pas indien nodig aan met een andere zool.Goede stabiliteit en steun van de hockeyschoen


Goede stabiliteit en steun van de hockeyschoen voorkomt schuiven en zwikken van de voeten en is dus erg belangrijk. De hockeyschoen moet goed aansluiten en mag niet schuiven tijdens het lopen.

Een goede schokdemping


Schokdemping van de hockeyschoen zorgt voor het opvangen van de krachten tijdens het sporten. Bij het rennen vangen de voeten bij iedere landing 2 tot 3 maal het lichaamsgewicht op. Een goede schokdemping in de hockeyschoen is dus erg belangrijk.
De ondergrond, de looptechniek en het lichaamsgewicht is mede bepalend voor de schoen keuze.

Enkele kooptips voor hockeyschoenen


Hoe kom je tot de beslissing wat voor jou de juiste hockeyschoen is?
Koop de hockeyschoenen die bij jou passen en laat je eventueel adviseren. Pas de hockeyschoenen aan het einde van de dag met de sokken die je draagt tijdens het spelen. Pas de hockeyschoen altijd staande en aan beide voeten. Probeer verschillende merken en kies schoenen met de juiste lengte en breedte. Vergeet niet de enkelbrace mee te nemen net als oude binnenzooltjes en oude schoenen. De hockeyschoen moet een goed buigpunt hebben en de hiel voldoende ondersteunen.
De prijs van de schoenen is van ondergeschikt belang aan de kwaliteit en het voorkomen van blessures.