Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Tips hardlopenTips en adviezen bij hardlopenBouw rustig op


Bouw het hardlopen in intensiteit en afstand rustig op. Kies doelen en begin met korte afstanden in een laag tempo. Als beginner kan je gebruik maken van een hardloopschema. Op het internet zijn veel schema's te vinden.

Goede hardloop schoenen


Goede hardloop schoenen zijn heel belangrijk. Slechte schoenen betekend blessures. Ga hiervoor naar een speciaalzaak en laat u goed informeren.
Goede hardloop schoenen, uw belangrijkste investering.

Opwarmen


Opwarmen en afkoelen. Veelal genegeerd maar nog steeds erg belangrijk. Omdat bij het hardlopen spieren en banden anders worden belast dan zij gewend zijn is het belangrijk goed op te warmen. Wandel een paar minuten voor en na de training. Doe enkele lichte stretch oefeningen. Dit zal soepelheid bevorderen en blessures helpen voorkomen.

Voeding


Door regelmatig hard te lopen komen er kleine spierscheurtjes in de spieren. Dit is spierpijn. Met rust en met de juiste voeding wordt het lichaam geholpen om te herstellen.
Belangrijk bij het herstel zijn de aminozuren. Deze zitten onder andere in eieren, melk, yoghurt, kaas, gevogelte en rood vlees.