Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Schoenen en kleding

Goede schoenen bij het hardlopen zijn belangrijkOm lekker te kunnen lopen is het belangrijk dat er goede schoenen gedragen worden. Ook dit helpt weer mee in het voorkomen van blessures. Hoelang de schoenen mee gaan hangt van verschillende factoren af zoals gewicht van de loper, totaal aantal kilometers in b.v. een jaar, ondergrond waarop gelopen wordt.

Hardloopschoenen

Demping schoen


Nu zal de schoen er van de buitenkant goed uit blijven zien, niet kapot, niet gescheurd. Aan de binnenkant echter veranderd er wel iets na lange tijde. De demping zal minder worden of zelfs verdwijnen wat weer blessures in de hand kan werken. Pijnlijke knieŽn en scheenbenen zijn daar een gevolg van.Advies over hardloopschoenen


Om een goed advies over schoenen te krijgen en de juiste schoenen aan te schaffen is het goed om eens naar een hardloop speciaalzaak te gaan.
Veelal wordt er een korte video opname gemaakt hoe er gelopen wordt op de schoen, hoe is de stand van de enkel en voet in deze schoen. Dit wordt proneren genoemd.

Loopkleding

Hardloop kleding, moet gewoon lekker zitten


Hardloop kleding is gemaakt om lekker in te kunnen sporten. Het moet lekker zitten, en de lichaamswarmte en transpiratie moet goed afgevoerd worden. In de hardloop speciaal zaken zijn vele soorten kleding verkrijgbaar. Van lange tight tot een hemdje om het gehele jaar door lekker te kunnen hardlopen.

LunarGlide 4 iD