Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Fitness PiloxingWat is piloxing?


Piloxing is een combinatie van pilates, boksen en dansen. Het is een nieuw onderdeel in de fitness. Piloxing is geschikt voor alle leeftijden maar geen sport voor een beginner. Het is een intensieve interval training waarbij een goede conditie vereist is. Deze fitness training begint ook in Nederland van de grond te komen.

Kenmerken Piloxing


Piloxing is samengesteld uit 3 verschillende vormen van lichaamsbeweging. Krachtinspanning van het boksen, bewegingen op dansmuziek en pilates oefening voor flexibiliteit, kracht en coŲrdinatie. Door dit samen te voegen is er een nieuw fitness onderdeel ontstaan het Piloxing.

Hoe gaat een Piloxing les?


In een les Piloxing worden de 3 sportonderdelen door elkaar uitgevoerd. Tijdens de muziek train je al je spieren zonder stil te staan. Veel bewegen en veel herhalingen in een wisselend tempo op passende muziek. Bij het Piloxing wordt de conditie verbetert, spieren getraind en calorieŽn verbrandt.

Voor wie is Piloxing geschikt?


Om Piloxing te gaan doen is al een redelijke conditie en spierkracht vereist. Piloxing is daarom niet geschikt voor mensen die zonder goede condite besluiten een sport te gaan doen. Piloxing is een non-stop interval training geschikt voor mannen en vrouwen in alle leeftijden met sportervaring.

Diverse merken fitness schoenen verkrijgbaar bij Sporthuis.nl