Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Fitness les Body Step
Wat is een groepsles Body Step?Body Step is een workout van Les Mills welke je energie en een fit gevoel geeft. Deze fitness groepsles wordt gegeven door een instructeur met passende muziek. De bewegingen bij de Body Step worden gedaan op een in hoogte verstelbare step, over de step of rondom de step. De les bestaat uit muzieknummers voor cardio training en muzieknummers voor spier versterkende training. Ook bij de Body Step veranderd het programma om de drie maanden van bewegingen en muziek.

Opbouw van de fitness les Body Step:Elk muzieknummer in de Body Step heeft een eigen doel. In een hele les ben je bezig met een training voor je gehele lichaam. Deze vorm van fitness is geschikt voor iedereen. De intensiteit van de les bepaal je zelf door de hoogte van de step.
De Body Step les begint met een warming up. Basis stappen op de step om het goede op- en afstappen te leren. Langzaam wordt de intensiteit verhoogd in deze warming up.
Na de warming up gaat het echt beginnen. De hartslag gaat omhoog en het lichaam moet nu echt werken. Na een intensief muzieknummer volgt een herstelnummer met de nadruk op kracht. Het is een uitdaging om te doen en heerlijk om op de muziek de bewegingen uit te voeren wat een fit en energiek gevoel geeft.
Voordat de les is afgelopen wordt er nog gewerkt aan de conditie voor het bovenlichaam en de buikspieren. Hierna volgt het stretchen en is de les voorbij.

Wat zijn de voordelen van Body Step?    • Verbranding calorieŽn
    • Verbetering kracht, conditie en coŲrdinatie
    • Verbetering hart- en longcapaciteit