Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Fitness Body Pump
Wat is een groepsles Body Pump?Body Pump is een workout waar gewerkt wordt met gewichten. Een goede houding is zeer belangrijk voor alle oefeningen. Begin al gelijk met het aannemen van een goede techniek. In de 60 minuten durende les wordt het lichaam versterkt en belangrijke spiergroepen getraind met de beste krachtoefeningen. De instructeur en de passende muziek begeleiden de oefeningen zoals squats, presses, lifts en curls. Kies zelf het gewicht, maar overdrijf niet, om het resultaat te behalen wat je graag wilt zien.
Zoals Les Mills dat bij elk programma doet zal ook bij Body Pump de release om de drie maanden vervangen worden door nieuwe muziek en een andere choreografie.

Hoe ziet een groepsles Body Pump eruit?Het doel van Body Pump is om kracht en uithoudingsvermogen in de grote spiergroepen te verbeteren. Daarbij worden zoveel mogelijk calorieŽn verbrand om het maximale effect te behalen. De muziek tracks zijn passend gekozen bij de oefeningen en laten je vergeten dat het een pittige workout is.
De warming-up begint met lichte gewichten en zorgen ervoor dat het gehele lichaam om beweging komt. Heel kort komen alle delen van het lichaam aan bod om warm te worden.
Het deel na de warming-up staat bij de Body Pump in het teken van het trainen van de belangrijke spiergroepen zoals de borst-, rug-, schouder- en buikspieren. De spieren moeten hard werken en zullen soms een brandend gevoel geven. Het is dus doorbijten voordat de cooling down begint en het einde van de les nadert. Ook in de muziek wordt er afgebouwd en naar de cooling down toegewerkt. Bij rustige muziek worden de spieren gerekt en gestrekt om spierpijn of blessures te voorkomen dan wel te minimaliseren.

Wat zijn de voordelen van Body Pump?    • In een les ongeveer 600 calorieŽn verbranden en lichaamsvet te verliezen
    • Verbetering kracht en conditie
    • Vormt en toont de spieren
    • Verbetering van de botdichtheid
    • Geeft een gevoel van kracht en zelfvertrouwen
Ook voor sport artikelen gaat u naar:

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour