Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

BMX Fietscross
Offroad onderdeel BMX FietscrossBMX ook wel fietscross is een onderdeel dat gereden wordt op een soort van crossmotor baan waarbij de ondergrond verhard zand met daarbij diverse hindernissen. De afstand van deze baan ligt tussen de 300 en 500 meter. Maximaal 8 rijders starten tegelijk waarna er 4 rijders doorgaan naar de volgende ronde.
De race duurt tussen de 30 en 40 seconden. In deze korte tijd moeten er ook een aantal obstakels genomen worden. Dit kunnen sprongen zijn, krombochten of heuveltjes die elkaar snel opvolgen waardoor je snel op en af van de heuvel gaat. Elke manche verdien je punten om verder te gaan naar de volgende ronde. De discipline BMX fietscross vereist een goede techniek en conditie.

BMX FietsenHet zijn kleine en lichte fietsen die makkelijk te controleren zijn. De wielmaat van de BMX fietsen is 20 inch voor de standaard klasse en 24 inch voor de cruiser klasse.

Olympische sportSinds 2008 is BMX Fietscross een officieel onderdeel op de Olympische Spelen.

Bekende namen uit de BMX sportEnkele bekende namen in de wielersport waaronder Cadel Evans, Robbie McEwen zijn begonnen in de BMX sport.