Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Mountainbike discipline

De disciplines bij het mountainbikenNet als bij alle andere sporten zijn er ook bij mountainbiken weer verschillende disciplines. Welke disciplines zijn er in het mountainbike?

Cross Country


Cross Country rijden zijn wedstrijden met een klein hoogteverschil, de wedstrijden duren niet lang. De fietsen hebben een vering met een korte veerweg en wegen erg weinig.

Enduro Mountain


Deze discipline is vooral lange wedstrijden rijden. De fietsen zijn comfortabeler dan de fietsen die worden gebruikt in de Cross Country. De fietshouding is recht. Schijfremmen, een diepe vering en dikkere banden maken deze fiets een stuk comfortabeler en stabieler dan andere mountainbikes.

Free Ride


Bedoeld om overal te fietsen. Freeriden wordt echt overal gedaan. Met fietsen voor het freeriden kan overal gefietst worden. Lange rustige afstanden en korte extreme afstanden kunnen met deze fietsen gedaan worden.

Downhill


Downhill rijden is de meest extreme vorm van het Mountainbiken. Dit is echt met grote snelheid van een parkour af vliegen met een enorm hoogte verschil. Er kunnen sprongen gemaakt worden van 5 tot 10 meter hoog.