Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Bike Trail fietsenWat is Bike Trail?


Bike Trail is te vergelijken met Mountainbiken. Toch is er een groot verschil in bijvoorbeeld de fietsen en de tricks die er gemaakt worden. De fietsen zijn namelijk anders van vorm en hebben weer andere eigenschappen dan de mountainbikes. Enkele vergelijkbare tricks tussen Bike Trail en Mountainbiken zijn 180's en manuals.

Waar kan je Trail Bike fietsen?


Trail Bikes wordt overal gedaan, het is juist de sport om de meest gevaarlijke en wilde terreinen op te zoeken en deze te overwinnen met je fiets. Ook met Trail Bike komt de discipline street weer terug. Er zijn nergens meer obstakels dan in een grote stad.

Wat doe je bij Bike Trail fietsen?


Bij Bike Trail is het de bedoeling dat je met je fiets over obstakels gaat. Dit moet in wedstrijden in een bepaalde tijd gedaan worden (2 minuten of 2.30 minuten) en er mogen geen fouten gemaakt worden. Een fout is het als je bijvoorbeeld je been of hand van je fiets af haalt en op een obstakel zet, om zo in evenwicht te blijven. Ook als je valt krijg je strafpunten.

Fietsen bij Bike Trail


De fietsen in het Bike Trail bestaan uit twee standaard modellen. Er zijn 26- en 20 inch fietsen. Het verschil is de wielmaat en daardoor ook de afstand van de grond tot het frame. Een Bike Trail fiets heeft geen zadel, dit is voor extra bewegingsvrijheid.