Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Dutch Open Darts 2012NK Open Darts Toernooi, 34ste editieDe Nederlandse Darts Bond NDB organiseert van vrijdag 3 februari tot en met zondag 5 februari de 34 ste editie van de Dutch Open Darts. Dit toernooi zal plaatsvinden in Veldhoven in het NH Conference Centre de Koningshof. Het is de 11e maal dat dit toernooi in Veldhoven gespeeld wordt. De Dutch Open Darts is het grootste open darts toernooi in Europa. Het spel niveau van darts is hoog en elk jaar neemt ook de top van de BDO en WDF deel aan dit toernooi. De Dutch Open telt namelijk ook mee voor de ranglijst van de BDO en WDF.

Meer dan 3.500 darters staan ingeschreven. Men kan deelnemen aan de heren single en/of koppels en dames single en/of koppels.

Op vrijdag 3 februari start het toernooi met de koppels, 983 heren- en 117 dames koppels. De gehele vrijdag staat in teken van de koppels. Alle wedstrijden inclusief de finale zal worden gespeeld.

Op zaterdag 4 februari start men met het single toernooi bij de heren en dames. Het aantal deelnemers bij de heren is 2.206 en bij de dames 234. Van al deze single inschrijvingen kwalificeren zich 128 heren en 16 dames voor de finale dag.

Op zondag 5 februari worden er ís ochtends nog voorrondes afgewerkt en in de middag worden de finales gespeeld. Tevens zal vanaf 10.00 het Dutch Open Youth darts toernooi gespeeld worden. Vanaf 14.00 worden de heren finale s op het podium gespeeld.

Tijdens deze 34ste editie van de Dutch Open zijn er weer grote spelers te verwachten. De winnaars van de Lakeside zullen aanwezig zijn, Christian Kist en Anastasia Dobromyslova, de winnaars van de Dutch Open van 2011, Martin Adams (ook 2010) en Trina Gulliver (ook 2009, 2007, 1999). Anastasia Dobromyslova heeft de Dutch Open ook in 2008 en 2005 gewonnen bij de dames single. Voor Nederland zullen de top darters Jan Dekker, Wesley Harms, Willy van de Wiel ook aanwezig zijn.

Een speciale gast tijden de Dutch Open Darts zijn de darts legendes Bobby George en Shaun Greatbatch.

Dutch Open op tvEurosport 2 zal aandacht besteden aan het Dutch Open Darts toernooi. Op zondag 5 februari vanaf 23.00 zullen er beelden zijn van de finale dag. Op maandag 6 februari zal dit herhaald worden om 15.00 op Eurosport 1. De gehele week vanaf 6 februari zullen er op Eurosport 1 en 2 beelden herhaald worden van het darts toernooi in Veldhoven. Door deze uitzendingen op Eurosport wordt het Dutch Open in 59 landen uitgezonden.