Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Tennis slagenVerschillende tennisslagenIn het tennis spel heb je verschillende slagen. De opslag oftewel de service is om de bal in het spel te brengen. Andere slagen die gebruikt worden in het tennis zijn de forehand, backhand, volley en smash.

Service
Het serveren is het begin van het tennisspel. Bij het serveren wordt de bal met een hand omhoog gegooid. De andere hand houdt de racket vast en sla je de bal bovenhands over het net naar je tegenstander. Als de tegenstander de bal terug slaat heet dit een return.

Forehand
Hierbij wordt de bal geslagen met de goede hand. Je slaat de bal met de palm van je hand naar voren. De bal kan enkel en dubbelhandig geslagen worden. Echter komt de dubbelhandige forehand bijna niet voor.

Backhand
Hierbij komt de bal aan de andere kant van je goede hand. Bijvoorbeeld: Je bent rechtshandig en de bal komt links van je lichaam. Nu beweeg je de arm naar de andere kant van het lichaam, om hem vervolgens vooruit te stuwen. De backhand wordt meestal dubbelhandig uitgevoerd, maar het kan ook enkelhandig worden uitgevoerd.

Groundstroke
Hierbij wordt de bal over het hele speelveld geslagen. Met deze slag is de bal dus lang en ver onderweg.

Slice
Hierbij sla je de bal met een achterwaarts gekanteld racket. De bal gaat langzamer dan normaal en maakt een dalende beweging. Bij aanraking van de grond stuitert de bal minder dan bij een normale slag.

Topspin
Hierbij wordt de bal gespeeld die daarna erg ver daalt. De bal met raakt de bal met de racket schuim omhoog naar voren. Zo kun je de bal harder raken om dat hij meer met een boog omloog, over het net gaat.

Dropshot
Hierbij wordt de bal zo hard mogelijk geslagen en zo dicht mogelijk achter het net. De bedoeling is ook dat de bal zo laag mogelijk stuitert.

Smash
De bal wordt zeer krachtig geslagen en de bal is boven het lichaam van de speler. Meestal wordt deze bal direct uit de lucht geslagen zonder dat hij gestuiterd is.

Volley
Bij de volley slag in het tennis, sla je de bal nog voordat deze de grond raakt. Meestal sta je bij een volley dicht bij het net en is het een korte slagbeweging.