Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Tennis benodigdhedenWat heb je nodig om te kunnen tennissen?Tennisballen
De doorsnede van een tennisbal is 6.5 cm. Het gewicht is ongeveer 58 gram. Er zijn verschillende ballen. De normale gele ballen worden in de wedstrijden gebruikt. Geelgroene ballen worden vaak voor kinderen gebruikt. Deze zijn lichter. Oranjegele ballen zijn zwaarder. Deze worden vaak gebruikt voor ballenmachines.

Tenniskleding
Vroeger was het gebruikelijk om in witte kleding te spelen. Dit is echter niet meer zo. Op het bekende toernooi van Wimbeldon wordt deze traditie wel nagestreefd. Mannen dragen een polo of een T-shirt met een korte broek. Vrouwen dragen een T-shirt in combinatie met een tennisrok of korte broek.

Tennisracket
Tennis wordt met een racket gespeeld. De rackets voor jongere spelers zijn ongeveer 50 tot 65 cm lang, terwijl ervaren spelers een racket van ongeveer 70 cm hebben. Er zijn veel variaties van rackets. Zo zijn de snaren ook erg belangrijk. Als de snaren ver van elkaar af zitten zorgt dit voor krachtigere slagen. Als ze dicht bij elkaar zitten zorgt dit voor meer controle. Ook als de snaren strak gespannen zijn zorgt dit voor meer controle, terwijl ‘losse’ snaren voor meer kracht zorgen. Dit werkt als een trampoline.