Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Gebruik scooterWaarvoor gebruikt men een scooter?Scooter gebruik voor woon/werk verkeerScooters worden algemeen gebruikt voor woon-werkverkeer. Uitermate geschikt hiervoor zijn de moderne scooters die het merk Piaggio aanbiedt zoals het type Zip 2000.
Het is een viertakt scooter die mede daardoor heel zuinig en robuust is. De Zip 2000 is geschikt voor een niet al te lange afstand. De opbergruimte bij deze scooter is niet groot. Er is precies genoeg ruimte voor een helm.

Gilera RunnerDe Gilera Runner is beter geschikt voor het woon-werkverkeer van grote afstand. De Gilera Runner (ook onderdeel van Piaggio) is een scooter met een grote tank, grote opbergruimte, twee remschijven (voor en achter) en een watergekoeld blok.

Beste scootersVan het blok Minarelli is de Yamaha Aerox een van de beste scooters op de markt. Deze scooter zit erg comfortabel en is van hoge kwaliteit. Hij is minder zuinig dan een viertakt Piaggio Zip, maar het is wel een veel modernere scooter dan een zip.

Scooter als hobbyVoor de scooter hobby zijn er eigenlijk maar twee keuzes; Minarelli of Piaggio.
Voor alle andere merken zijn weinig onderdelen te vinden.

Wil je een scooter tot het maximum opvoeren of wil je een scooter helemaal restaureren? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen.
Voor het opvoeren is er een grotere keuze aan modellen in vergelijking met de keuze aan modellen voor het restaureren van een scooter.

Zo zijn er voor Piaggio meer onderdelen om op te voeren dan dat er onderdelen zijn om te restaureren (optisch). Voor de Aerox zijn er weer honderden optische onderdelen te verkrijgen.