Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Scooters

Algemene informatie over scootersScooters zijn natuurlijk een leuk vervoersmiddel. Er zijn heel veel verschillende merken en types wat een keuze erg moeilijk kan maken. Bedenk dan waarvoor je de scooter wilt gaan gebruiken. Je kan je scooter gaan gebruiken voor woon-werk verkeer, wat de meeste mensen ook zullen doen. Ook kan je je scooter als hobby gebruiken. Elk onderdeel van een scooter kan vervangen worden, en net als met een oldtimer is het leuk oude of kapotte scooters weer op te knappen.Opvoeren


Jongens die hun certificaat net hebben voeren graag de scooter op. Dit kan ook een hobby zijn, want er worden namelijk ook legale wedstrijden georganiseerd voor dit soort scooters, op de openbare weg rijden met een opgevoerde scooter is illegaal, hier krijg je boetes voor.

Motorblokken


Op de markt zijn tegenwoordig twee motorblokken die Nederland overheersen. De importblokken uit China laat ik even uit beeld, ook al zijn er tegenwoordig veel (oudere) mensen die hiermee rijden.

Minarelli of Piaggio blok


De blokken die tegenwoordig veel gebruikt worden zijn het Minarelli-blok en het Piaggio-blok. Bijna alle bekende scooters die je rond ziet rijden, zoals Piaggio Zip, Yamaha Aerox, Yamaha Jogr, Yamaha Slider, Gilera Runner, Piaggio Zip Sp etc. etc. hebben allemaal een Minarelli- of Piaggio blok onder het frame hangen.

Zuinig rijden


De reden dat veel mensen (misschien wel onbewust) met deze blokken rondrijden is omdat deze blokken door dealers aangeraden worden, en deze heel zuinig en stevig zijn. Eerst werden de scooters allemaal met tweetakt motorblok geleverd, tegenwoord komt Piaggio met viertakt blokken op de markt. Deze kunnen alleen met veel moeite opgevoerd worden en rijden enorm zuinig, daarom wordt er tegenwoordig vaak voor deze blokken gekozen.