Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Paarden gebit

Informatie over het verzorgen van een paarden gebit.Gebitscontrole door de tandartsOm het gebit van uw paard in goede conditie te houden wordt het aangeraden om minimaal 1x per jaar de paardentandarts langs te laten komen om het gebit van uw paard te controleren. Er kunnen dan haken worden weggevijld of kiezen worden getrokken wanneer dit nodig is.

Gezond gebit is belangrijkEen paard kan veel last ondervinden wanneer er iets mis is met haar of zijn gebit. Dit is ook erg logisch, wanneer wij mensen last hebben van kiespijn willen we ook gelijk naar de tandarts! Sommige paarden kunnen zelfs scheef gaan lopen of het bit niet meer aan willen nemen wanneer ze last van de tanden hebben.

Zelf het gebit van het paard controlerenZelf kun je ook controleren of het gebit van het paard haken heeft. Dit doe je door middel van het pakken van de tong van je paard en met je andere hand te voelen of er scherpe haken aan de tanden van het paard zitten. Maar een expert ernaar laten kijken kan natuurlijk nooit kwaad.

Kortom, om uw paard in topconditie te houden, is het noodzakelijk dat het gebit van uw paard ook in goede conditie is.