Home | Contact | Sport & Hobbywww.SportenHobby.nl

Techniek hardlopenDe techniek van het hardlopen


Men denkt vaak dat wanneer je kunt lopen, wandelen je ook kunt hardlopen. Toch schuilt er achter de sport hardlopen een techniek om goed te kunnen lopen. Een goede beheersing van deze techniek zal helpen bij snelheid en uithoudingsvermogen. Soepel lopen kost minder energie.
Mooiste techniek


Het mooiste is als men bij het hardlopen landt met de bal van de voorvoet op de grond. Daarna zal de achterkant van de voet iets naar beneden zakken om vervolgens weer omhoog te gaan. Dit is de mooiste loop.

Techniek in de praktijk


Nu lopen er heel veel mensen en lang niet iedereen beheerst deze techniek. Meestal komt men op de achterkant van de voet terecht om daarna de voet naar voren af te wikkelen. Bij de landing op de achterkant van de voet is men gelijk snelheid kwijt en zal dit ook meer energie kosten. Dit is ook het geval bij mensen die met een platte voet landen. Dan ben je helemaal je snelheid kwijt en dit kost enorm veel energie en kracht.

Techniek en afstand


Techniek bij het lopen en de afstand die gelopen wordt hebben veel met elkaar te maken. De loophouding van een sprinter is niet vol te houden voor de lange afstanden.

Trainen van techniek


Ook het trainen op techniek en het aanleren van een goede loophouding kan ook weer geleerd worden bij een hardloop vereniging of atletiek vereniging waar gediplomeerde trainers adviezen kunnen geven of zelfs mee kunnen trainen.Adidas NL